Za projekat “Obučavanjem do posla” pola miliona evra

Bez autora
Oct 17 2011

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin predstavio je danas projekat pod nazivom ''Obučavanjem do posla: Novi moduli u okviru Edukativnog centra za obuku u profesionalnim i radnim veštinama''. Nosilac projekta je resorni Sekretarijat, a reč je o projektu koji je od strateškog značaja za AP Vojvodinu, a realizuje se u sklopu aktivnosti Edukativnog centra za obuku nezaposlenih lica, čiji je osnivač Vlada AP Vojvodine. Partneri u ovom projektu su Centar za strateško ekonomska istraživanja Vojvodina CESS, Edukativni centar, regionalne razvojne agencije - Bačka i Srem, Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj Banat, Privredna komora Vojvodine, Fakultet tehničkih nauka UNS i Visoka tehnička škola strukovnih studija Novi Sad. Projekat finansira Evropska unija sa 519.106 evra preko Evropske komisije, a jedan od najvažnijih ciljeva projekta, koji ujedno predstavlja i strateška nastojanja resornog Sekretarijata jeste da dugoročno smanji nezaposlenost u pokrajini.

Za projekat “Obučavanjem do posla” pola miliona evraPokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin predstavio je danas projekat pod nazivom ''Obučavanjem do posla: Novi moduli u okviru Edukativnog centra za obuku u profesionalnim i radnim veštinama''.

Nosilac projekta je resorni Sekretarijat, a reč je o projektu koji je od strateškog značaja za AP Vojvodinu, a realizuje se u sklopu aktivnosti Edukativnog centra za obuku nezaposlenih lica, čiji je osnivač Vlada AP Vojvodine. Partneri u ovom projektu su Centar za strateško ekonomska istraživanja Vojvodina CESS, Edukativni centar, regionalne razvojne agencije - Bačka i Srem, Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj Banat, Privredna komora Vojvodine, Fakultet tehničkih nauka UNS i Visoka tehnička škola strukovnih studija Novi Sad.

Projekat finansira Evropska unija sa 519.106 evra preko Evropske komisije, a jedan od najvažnijih ciljeva projekta, koji ujedno predstavlja i strateška nastojanja resornog Sekretarijata jeste da dugoročno smanji nezaposlenost u pokrajini. Cilj projekta je da doprinese usklađivanju odnosa između ponude i tražnje za radnom snagom na teritoriji AP Vojvodine, kroz razvoj obuka za deficitarna zanimanja na tržištu rada.

Projekat traje dve godine i tokom tog perioda će se pomenutim sredstvima iz EU obezbediti oprema i objekti za strukovno obučavanje odraslih u Edukativnom centru. Tokom višemesečnih obuka korisnicima je obezbeđen boravak i smeštaj. Prema rečima pokrajinskog sekretara Vasina u svakom trenutku Edukativni centar moći će da smesti do 47 lica iz cele zemlje, koja budu boravila u ovom centru. Izgradnja Edukativnog centra gde će se ove obuke sprovoditi je u toku, a očekuje se njegovo skoro otvaranje i početak rada. Fabrika Belarus koja se takođe nalazi u blizini Edukativnog centra u krugu bivše Fabrike Petar Drapšin, takođe će biti uključena i sarađivati na obuci lica, koja će ovim putem steći mogućnost da lakše dođu do posla.

Obuka u okviru ovog projekta je besplatna i namenjena je proizvodnim zanimanjima: bravar, zavarivač, limar, zidar, armirač, stolar, betonirac, moler, rad na visinama, bagerista i osobe sa posebnim potrebama.

Druga faza u okviru realizacije ovog projekta će podrazumevati osnivanje regionalnih ili namenskih centara pri Edukacionom centru, kojim će sistemska obuka biti strateški sprovedena na nivou cele teritorije AP Vojvodine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik